Българските голфъри показаха невероятен характер и отлична игра на Четвъртото балканско първенство по голф, което се проведе от 24 до 26 юли в Голф клуб “Блед” в Словения. Общо 24 отбора от 14 страни участваха в надпреварата в три състезателни дивизии.

  

  

Дамският отбор на България в състав Ивана Симеонова, София Селдемирова и Стефани Скоканска завърши на трето място. След трите турнирни дни, променливи метеорологични условия и стабилна игра, момичетата се качиха на почетното стъпало и взеха бронзови медали. На второ място пред тях само с 4 точки разлика се класира отборът на Словения, а първото място с убедителния резултат от 224 точки заеха момичетата от Турция.

 

 

Другият голям български успех от първенството бе резултатът на Асен Михайлов от втория ден, когато завърши кръга с един удар под пара – 72 удара. Най-добрите резултати на другите състезатели от мъжкия ни отбор в дивизия А са съответно 79 удара на Любомир Костов и 81 удара на Димитър Савов.
В дивизия В при мъжете първото място зае отборът на Сърбия, който успешно защити титлата си от миналата година. Втори се класира тимът на Албания, следван от отбора на Румъния.

 

В шампионатната А дивизия надпреварата за първото място бе изключително оспорвана. С по-добрата си игра от последния ден и с общ сбор от 431 удара отборът на Турция успя да си върне титлата от първите две години на шампионата през 2011 и 2012 година.
С 5 удара след тях се класира отборът на Сърбия. На трето място след първите два кръга с равен резултат бяха отборите на Гърция и Чехия, но след по-добра игра през последния ден тимът на южната ни съседка заслужи бронзовите медали.

Четвъртото поред Балканско първенство привлече за участие рекорден брой страни и отбори и донесе много голф емоции и хубави спомени на всички играчи.

 

Шестимата български участници бяха сред най-елегантно облечените на Четвъртото балканско първенство по голф благодарение на подкрепата на Deloitte Bulgaria, които осигуриха униформите на отборите ни.

РЕЗУЛТАТИ